U bent hier

Easycratie; De toekomst van werken en organiseren

TitelEasycratie; De toekomst van werken en organiseren
PublicatietypeBoek
Publicatiejaar2010
AuteursAslander, M., & Witteveen E.
Edition2e druk
Pagina's172
UitgeverAcademic Service
Plaats uitgaveDen Haag
TaalNL
ISBN Nummer978 90 5261 702 2
RefMan9447
Samenvatting

In grote, logge organisaties heerst vaak een verstikkende bureaucratie, die het onmogelijk maakt om de grote vraagstukken op te lossen. Er zijn genoeg mensen die de oplossingen hebben, maar zij worden nog al te vaak belemmerd door regels, hiërarchieën en een gebrek aan samenwerking. Dat moet en kan anders: vervang de bureaucratie door de easycratie!

De easycratie is een netwerk van professionals, dat naast de traditionele bureaucratieën een steeds machtiger en invloedrijker bolwerk wordt. En dat uiteindelijk zelfs de bestaande bureaucratie zal dwingen ook easycratisch te worden.

Easycratie roept op tot een nieuwe manier van werken, organiseren én samenwerken die dwars door bestaande organisatiestructuren heen gaat. Het laat zien hoe je samen met andere bevlogen professionals het verschil kunt maken, ongeacht je plaats in de traditionele hiërarchie. Je hoeft niet eerst CEO of minister-president te worden om dingen te kunnen verbeteren. Je moet er alleen voor zorgen dat je de juiste spelregels kent. Want van boven naar beneden werkt anders dan van beneden naar boven.

Aantekeningen

Easycratie roept op tot een nieuwe manier van werken, organiseren én samenwerken die dwars door bestaande organisatiestructuren heen gaat.

Aangetroffen op de site Rijnland-Weblog. Zie ook de bijbehorende website

Je gaat je wel afvragen wat voor gevolgen dit heeft voor de informatiehuishouding en archiefvorming.

URLhttp://www.rijnland-weblog.nl/wp-content/uploads/2011/02/2000-Ebook-Easycratie.pdf
Citation Keyref_9447
Share/Deel