U bent hier

Toevoerkanaal van Cultureel Erfgoed

TitelToevoerkanaal van Cultureel Erfgoed
PublicatietypeWeb artikel
Publicatiejaar2008
AuteursJonker, A.
Pagina's10
Publicatiedatum12/2008
UitgeverWebsite KVAN
TaalNL
RefMan8640
Samenvatting

Heldere beschouwingen over het vak in relatie tot de discussies over het archiefbestel. Het beeld wordt  opgeroepen dat afgelopen jaren (te) veel de nadruk heeft gelegen op de presentatiekant. Deze nadruk heeft tot gevolg gehad dat de beroepsgroep de aandacht voor het ontstaan en de vorming te veel heeft laten lopen.

Feitelijk hebben we het beeld dat anderen van ons hebben zelf over ons afgeroepen.

Een van de kerntaken:

"In elk geval, om te beginnen, taken gericht op de administratie, daar waar archief wordt gevormd: "Archives are the documents accumulated by a natural process in the course of the conduct of affairs of any kind, public or private, at any date; and preserved thereafter for reference, in their own custody, by the persons responsible for the affairs in question or their successors."
"

Aantekeningen

Heldere beschouwingen over het vak in relatie tot de discussies over het archiefbestel. Het beeld wordt opgeroepen dat afgelopen jaren (te) veel de nadruk heeft gelegen op de presentatiekant. Deze nadruk heeft tot gevolg gehad dat de beroepsgroep de aandacht voor het ontstaan en de vorming te veel heeft laten lopen.

Citation Keyref_8640

Informatiemodel:

Share/Deel