U bent hier

Verkenning Omgevingswet & Archivering

TitelVerkenning Omgevingswet & Archivering
PublicatietypeRapport
Publicatiejaar2015
Publicatiedatum02/2015
Uitgever PBLQ HEC
Plaats uitgaveDen Haag
TaalNL
RefMan9971
Samenvatting

Het rapport is gemaakt in opdracht van het ministerie van I&M en opgesteld door adviesbureau PBLQ HEC. Het onderzoek is begeleid door deskundigen vanuit de verschillende overheden, waaronder VNG en KING.

Registers

Omgevingsplannen en vergunningen moeten digitaal beschikbaar komen en duurzaam worden beheerd vanwege de rechtsgevolgen die eraan zijn verbonden. Het rapport doet aanbevelingen de informatie op te nemen in landelijke registers.

Zaakgericht werken

Het rapport adviseert gemeenten de digitalisering voortvarend op te pakken en aan te sluiten bij het concept van ‘zaakgericht werken’.Dat biedt mogelijkheden voor het gestructureerd invullen van digitaal werken in combinatie met digitale dossiervorming en archivering. Tegelijkertijd moeten lokale overheden komen tot (gezamenlijke) e-depotvoorzieningen om informatie duurzaam te beheren.

Archieffunctie

Voor de landelijke voorziening ruimtelijkeplannen.nl adviseert het rapport deze te voorzien van een archieffunctie. Dat moet het mogelijk maken om ook de historie van ruimtelijke plannen te reproduceren.

Registers en standaarden

Het rapport adviseert verder dat onder regie van IenM standaarden worden ontwikkeld voor het opslaan en uitwisselen van omgevingsinformatie.

URLhttps://vng.nl/files/vng/20150602-rapport-verkenning-omgevingswet-en-archivering.pdf
Citation Keyref_9971
Share/Deel