U bent hier

Context

Het onderdeel C van de aannamen dat er alleen een SI bestaat wanneer er sprake is van de Context (C), Informatieobject (Io) en een Handeling (H).

Dit betreft voornamelijk de beschrijving van de elementen op hoofdlijnen die bij de overige onderdelen weer terug kunnen komen.

Archiveren

Het nemen en uitvoeren van maatregelen waardoor zowel integriteit, context en kwaliteit van gegevens met bijbehorende functionaliteiten behouden blijven als het voortbestaan van die gegevens en functionaliteiten wordt gegarandeerd.

Een archief is dan een geheel van gearchiveerde gegevens.

"The right people and the right forces need to get together."; Interview with Prof. Luciano Floridi

Translating Principles into Practices of Digital Ethics: Five Risks of Being Unethical

Bibliografie - (Versie 2 januari 2019)

BreviariumTotaaloverzicht PDF

Dit overzicht, mijn bibliografie in PDF-formaat bevat berichten, artikelen, teksten op websites en dergelijke die ik de afgelopen jaren als interessant of zeer interessant heb gemarkeerd. Het bestand bevat  1010 bladzijden.

Het overzicht is niet volgens algemeen geldende regels zoals de APA opgesteld, maar dat hoeft geen bezwaar te zijn. 

Woordenboek informatiebeheer (thesaurus/taxonomie, versie 2 januari 2019)

Een continu experiment

Altijd al willen weten wat de betekenis van een bepaalde term kan zijn? Wat is nou een archiefstuk, documentaire informatievoorziening, stigmergie, een openbare rechtspersoon, een egodocument, een weblog of contextualisering, ECM, RMS, een hot spot, een zaaktype, een hma-plus, interoperabiliteit? Welke begrippen zijn daarmee geassocieerd en op wat voor manier?

Levenscyclus:

Informatiemodel:

Datasets, Wat gezichtspunten

Electronic evidence; Strategies for managing records in contemporary organizations

Archival science

It is a science with methodologies that is in a way a secure scientific theory that cannot be proven wrong, because it has always been reinvented in totally different contexts, environments, places and times – only the re-inventors are not aware of this fact.

Pagina's

Abonneren op RSS - Context