U bent hier

Techniek

Instrumentarium

Analoge en/of digitale technieken die nodig zijn om de informatie met de benodigde functionaliteiten te kunnen verwerken.

Voorbeelden

  • Applicatie(s)/Systeem/Systemen
  • Koppelingen
  • RDBMS
  • Bestandsformaten
  • Papieren documenten en dossier(s)

Een eenvoudig schematisch model

Het model

Dit schema is een weergave van een eenvoudig informatiemodel dat een perspectief kan bieden op structuur, semantiek en de eigenschappen van het digitaal werken.1 In dit schema zijn een achttal objecten opgenomen die vanuit het perspectief van het informatiebeheer (informatie- en archiefmanagement) van belang zijn. .

De materialiteit van data

Een onderschatte realiteit van digitale informatievoorziening is de materialiteit van de ICT. Deze tekst komt op het scherm van een pc, werkstation of mobiel. Zoals die wordt getoond op het scherm is hij niet op een schijf opgeslagen. Tussen scherm en opslag zitten veel schakels

Tijd in de database; Van eeuwig heden tot complex verleden

Trusting records: is Blockchain technology the answer?

Goede staat

Toestand van archiefbescheiden, waarin deze bestaan uit voldoende duurzame materialen, in voldoende duurzame verpakking en onbeschadigd zijn, dan wel deze zo nodig in een zo veel mogelijk overeenkomstige toestand zijn gebracht, en waarbij deze zonder waarneembare schadelijke gevolgen kunnen worden geraadpleegd.

Pagina's

Abonneren op RSS - Techniek