U bent hier

3.3 Fysiek beheren

Fysieke opslag van de archiefbescheiden en aanwijzing van verantwoordelijken voor het fysiek beheer.

Engels: 
Storing

End of life (EOL) Labyrinth (uitgesteld tot januari 2025)

Update 15/6/2023

Op 5 juni is besloten het onderhoud op Drupal versie 7 te verlengen tot 5 januari 2025.

Dit geeft mij de mogelijkheid om nog wat langer na te denken wat ik met de inhoud van deze site ga doen. Maar stoppen gaat het uiteindelijk wel 

 

 

 

 

 

 

Wat is er aan de hand?'t is aofloop'n

Het onderhoud van Drupal 7, de versie van het content management systeem (CMS) waar deze website technisch gezien op gebaseerd is, stopt in november 2023.  Er zijn wel nieuwere versies van Drupal beschikbaar, tegenwoordig versie 10.

Informatiemodel:

In perfecte orde; Toelichting bij de tentoonstelling in het Algemeen Rijksarchief (7 september - 29 oktober 1984)

Gabs kast (advertentie)

Afbeelding van een advertentie voor GABS - kasten (tekeningen-archiefsysteem). In deze kasten werden (worden) tekeningen aan pennen gehangen. De kast was zo ingericht dat een tekening makkelijk gelicht kon worden ongeacht de plaats daarvan in de kast.

Verwijderen is niet vernietigen

Tot de methoden ter beperking van de verwerking van persoonsgegevens zou kunnen behoren dat de geselecteerde persoonsgegevens tijdelijk naar een ander verwerkingssysteem worden overgebracht, dat de geselecteerde gegevens voor gebruikers niet beschikbaar worden gemaakt of dat gepubliceerde gegevens tijdelijk van een website worden gehaald.

Digitale documenten

Nog meer dan analoge documenten of gedigitaliseerde documenten, te weten digitale documenten die zijn ontstaan via imaging en scanning, verdienen zogenaamde ‘born digital’ documenten speciale aandacht.

Met ‘born digital’ worden die documenten bedoeld die als origineel binnen digitale werkomgevingen met behulp van digitale systemen zijn ontstaan en verder verwerkt. Zij onderscheiden zich van de gedigitaliseerde documenten op twee punten die onderling wel met elkaar verbonden zijn:

Pagina's

Abonneren op RSS - 3.3 Fysiek beheren